В медиите

chelopech_dogovor_investicii_20.04.2022.jpg

„Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД и Община Челопеч подписаха годишен договор за инвестиции

На 20 април 2022 г. в Информационния център на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД се състоя официалното подписване на годишните рамкови договори с общините Челопеч, Чавдар и Златица. Присъстваха проф. д-р инж. Илия Гърков, изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс“ в България, Цветомир Велков, Оперативен директор, Ирена Цакова, директор „Разрешителни и правни дейности“, Ани Шопова, ръководител „Връзки с обществеността“ и ръководството на трите общини – Алекси Кесяков, кмет на Община Челопеч, Димитър Въжаров, председател на ОбС Челопеч, Григор Даулов, кмет на Община Чавдар и Стоян Генов, кмет на Община Златица.

С подписването на тазгодишните рамкови договори „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД ще инвестира 720 000 лв. в приоритетни проекти на общините. Проф. д-р инж. Илия Гърков приведства всички и сподели радостта си от това, че на днешния ден всички са заедно за един много хубав повод.

„Нека си пожелаем една успешна, спорна и най-вече здрава, мирна и ползотворна година. Заедно нека работим в интерес на обществото, колкото и да са предизвикателни настоящите времена.“, каза още той.

Договорът с община Челопеч ще подпомогне изпълнението на 6 проекта на обща стойност 445 000 лв. През 2022 г. дружеството ще подкрепи проект за доставка и монтаж на самопочистваща се тоалетна за нуждите на община Челопеч на стойност 121 000 лв., за доставка и монтаж на автобусна спирка – 20 000 лв., както и доставка и монтаж на ветробранна конструкция за магазин за 22 000 лв. В договора са включени още и текущ ремонт на филтърна секция на басейн и обособяване на суха солна стая в сутерена на сградата на ДГ „Ханс Кр. Андерсен“ (95 000 лв.), както и доставка и монтаж на дизелови генератори за нуджите на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, ДГ „Ханс Кр. Андерсен“ и Складова база на Община Челопеч (142 000 лв.). Компанията ще подкрепи с 45 000 лв. тренировъчната и състезателна дейност на Сдружение „Спортен клуб по борба Челопеч“.

„Както винаги съм казвал, „Дънди Прешъс Металс“ е най-социалната компания в България. Няма човек, който да е минал през нашия район и да не е оценил това, което сте направили. Оценката на хората е важна, а определено всички оценяват високо всичко това, което виждат.“, сподели г-н Кесяков.

Повече от 17 години „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД има създадена дарителска програма „Подкрепа развитието на местните общности“. Превърнала се вече в традиция, чрез нея компанията подпомага развитието и благоустрояването на общините Челопеч, Чавдар и Златица и подобрява качеството на живот на местните жители. Програмата подкрепя значими проекти в сферата на инфраструктурата, здравеопазването, образованието, културата и спорта.

„Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД и общините Челопеч, Чавдар и Златица са дългогодишни партньори. Работейки в разбирателство, заедно променяме облика на населените места, превръщайки ги в предпочитани места за живеене.

Търсене

За Фонда

15 февруари: Учредяване на Сдружение „Фонд за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в общините Челопеч, Чавдар и Златица“

Още »»»

Свържете се с нас

Адрес: София 1000, България

ул. Бачо Киро 26, етаж 3

Офис: +359 728 68 226

Моб.: +359 887 592 729

Имейл: pr@Dundeeprecious.com

https://srednogoriefund.eu/

© 2015 Всички права запазени. ® Фонд за подпомагане на микро, малко и средни предприятия

Търсене