В медиите

chelopech_dogovor_investicii_20.04.2022.jpg

На 20 април 2022 г. в Информационния център на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД се състоя официалното подписване на годишните рамкови договори с общините Челопеч, Чавдар и Златица. Присъстваха проф. д-р инж. Илия Гърков, изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс“ в България, Цветомир Велков, Оперативен директор, Ирена Цакова, директор „Разрешителни и правни дейности“, Ани Шопова, ръководител „Връзки с обществеността“ и ръководството на трите общини – Алекси Кесяков, кмет на Община Челопеч, Димитър Въжаров, председател на ОбС Челопеч, Григор Даулов, кмет на Община Чавдар и Стоян Генов, кмет на Община Златица.

С подписването на тазгодишните рамкови договори „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД ще инвестира 720 000 лв. в приоритетни проекти на общините. Проф. д-р инж. Илия Гърков приведства всички и сподели радостта си от това, че на днешния ден всички са заедно за един много хубав повод.

Milko_Jordanov-750x375.jpg

Милко Йорданов е един от бенефициентите, които получиха финансиране от Сдружение „Фонд за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в общините Челопеч, Чавдар и Златица“. Проектът, с който той кандидатства е „Пчелин Йорданов“ ЕООД – Демонстрационен пчелин с къщи за пчелна терапия.

Милко идва от семейство на пчелари. Поколения наред неговият прадядо, дядовци и баща се занимават с отглеждането на пчели като хоби. На 10 годишна възраст той също се захваща със занаята с голямо любопитство, търпение и никакъв страх от това, че може да бъде ужилен от някоя пчела. Дядо му предал занаята на него и баща му.

„През 2006 г. дядо ми почина и с баща ми започнахме да гледаме пчели. Имахме 18 кошера, но постепенно пчелите започнаха да умират. Накрая ни остана само 1.“

Благодарение на силната си воля и фактът, че никога не се отказва през годините, той успява да развие своето занимание. През 2017 г. взима в свои ръце семейното хоби и започва сериозно да обръща внимание на пчелите и кошерите.

Fond-DPM-750x375.jpg

Преди два месеца на 15 февруари 2021 г. „Дънди Прешъс Металс Челопеч” и общините Челопеч, Чавдар и Златица учредиха Фонд за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в трите общини.

Пилотният проект в Средногорието се реализира по подобие на функциониращия в община Крумовград фонд. Предвиденият бюджет в пилотната му фаза е 170 000 лв., осигурени от „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД.

Одобрените за подкрепа от фонда ще могат да ползват в равни части грант и кредит, който се гарантира пред „Райфайзенбанк България“ от минната компания.

DPM_logo.png

„Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД и община Челопеч проведоха първата от поредица виртуални срещи с представители на общинските съвети и администрацията в Средногорието.

На 16 декември 2020 г. членовете на общински съвет Челопеч и общинска администрация съвместно с представители на дирекция „Разрешителни и правни дейности“ в минното предприятие участваха в първата работна среща по пилотен проект за създаване на „Фонд за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в общините Челопеч, Чавдар и Златица“.

По-рано през годината изпълнителният директор д-р инж. Илия Гърков спомена идеята за създаването на този фонд. Изпълнявайки ангажиментите си и следвайки политиката си за подпомагаме на общностите, в които развива дейност, компанията вече работи по оперативните стъпки за създаването му с цел подкрепа на устойчивото икономическо развитие на региона чрез стимул за предприемачеството и нови работни места в Средногорието.

Търсене

За Фонда

15 февруари: Учредяване на Сдружение „Фонд за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в общините Челопеч, Чавдар и Златица“

Още »»»

Свържете се с нас

Адрес: София 1000, България

ул. Бачо Киро 26, етаж 3

Офис: +359 728 68 226

Моб.: +359 887 592 729

Имейл: pr@Dundeeprecious.com

https://srednogoriefund.eu/

© 2015 Всички права запазени. ® Фонд за подпомагане на микро, малко и средни предприятия

Търсене